PU Banjaluka

Sankcionisano 175 pješaka zbog nepravilnog prelaska ulice

 • 18.06.2019. 10:32

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su 535 od ukupno 753 kontrolisanih vozača, te 175 pješaka tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području koje operativno pokriva ova uprava.

"Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, zbog počinjenog prekršaja nepropuštanje pješaka prilikom prelaska kolovoza sankcionisano je 184 vozača, zbog korištenja mobilnog telefona 80, a zbog nekorištenje bezbjednosnog pojasa 203 vozača", navode iz ove uprave. 

Ukupno 175 pješaka sankcionisano je zbog prelaska kolovoza kada je na semaforu crveno svjetlo za ove učesnike u saobraćaju, te zbog prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza. 

Službenci banjalučke Policijske uprave su pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu odnosa pješak-vozač, te kontrolu upotrebe bezbjednosnog pojasa i korištenja mobilnog telefona, sproveli od srijede do petka, 12. do 14. juna. 

U saopštenju je navedeno da je, analizom stanja bezbjednosti saobraćaja, uočeno da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama. 

Policijski službenici preduzimaju preventivne i represivne mjere s ciljem održavanja, ali i poboljšanja opšteg nivoa bezbjednosti u saobraćaju. 

Iz Policijske uprava Banjaluka apeluju na poštovanje zakonskih odredaba iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, naglašavajući da je posebno važno da vozači prilagode brzinu uslovima na putu i da posebnu pažnju posvete pješacima. 

Pješacima je ukazano na neophodnost korištenja pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.