Тужилаштво

Саслушана мајка осумњиченог за убиство Данке Илић

  • Извор: Телеграф
  • 16.04.2024. 08:55

Светлана Драгијевић, мајка Дејана Драгијевића који је осумњичен за убиство двогодишње Данке Илић и супруга Радослава Драгијевића осумњиченог за помагање при скривању тијела дјевојчице, искористила је своје законско право да не свједочи у тужилаштву.

Она има то право као најближи сродник осумњичених.

"Свједок Светлана Драгијевић је привилегован свједок у односу на Радослава Драгијевића који јој је супруг и сина Дејана Драгијевића. Искористила је своје право да не свједочи“, рекао је адвокат Небојша Живановић.

Како јавља репортер Телеграфа са лица мјеста, данас ће бити саслушано још два свједока, док је за сутра у тужилаштво позвано њих још неколико.

Три члана породице Драгијевић су ухапшена због убиства двогодишње дјевојчице, али је Светланин млађи син Далибор преминуо у притвору од срчаног удара непуних 48 сати након хапшења.

Подсјетимо, Срђан Јанковић (50) из Луке и Дејан Драгијевић (50) из Злота, осумњичени су за тешко убиство двогодишње Данке Илић из Бора, за чијим се тијелом непрекидно трага већ 12 дана, а како је Телеграф.рс незванично сазнао, ускоро би требало да буду послати на психијатријско вјештачење.

Јанковић и Драгијевић, радници борског ЈКП "Водовод", су тог 26. марта, када је у Бањском Пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку.

Према признању Драгијевића датом у тужилаштву, они су дјевојчицу ударили службеним аутомобилом, задавили је и бацили на дивљу депонију на Старобањском путу, одакле ју је, два дана касније, Дејан заједно са оцем Радославом (73) и сада покојним братом Далибором Драгијевићем (40), измјестио на другу, за сада непознату локацију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм