Foča

Sedam uhapšenih: Osumnjičeni da su prevarama na internetu zaradili 775.000 KM

  • Извор: АТВ
  • 15.12.2021. 15:29

Sedam osoba iz Foče uhapšeno je danas zbog sumnje da su počinila krivična djela pranje novca, prevara i falsifikovanje isprave, a u vezi sa kladioničarskim prevarama na internetu, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 775.000 KM.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.P, D.D, I.S, P.Đ, M.V, B.M. i K.D, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pripadnici ove uprave su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizovali operativnu akciju kodnog naziva "Siguran dobitak", kao nastavak akcije "Dojava".

“Uhapšena lica se sumnjiče da su od 2017. godine na štetu više oštećenih lica iz zemalja u okruženju u bankama i poštama na području BiH podizali novac za koji su znali da su pribavljeni izvršenjem krivičnog djela prevara, pri čemu su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 631.970 KM i 73.100 evra”, saopšteno je iz Policijske uprvae Foča.

Po naredbi Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres na više lokacija na području ove opštine pri čemu je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenih lica biće podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.



Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.