ATV

Sve više oboljelih od morbila znak pojave epidemije

Sedmomjesečna djevojčica koja je preminula nije bila vakcinisana

 • 15.03.2019. 13:52

Sedmomjesečna djevojčica oboljela od morbila, sa teškim plućnim komplikacijama, juče je umrla na Klinici za pedijatriju KCUS, saopšteno je iz ovog kliničkog centra.

"Mala pacijentica bila je hospitalizovana na Pedijatrijskoj klinici KCUS tri sedmice, od čega je dvije sedmice bila na respiratoru, gdje joj je pružena intenzivna njega. Djevojčica nije bila vakcinisana. Morbili su vakcinalno preventivna bolest i žalosno je da u današnje vrijeme postoji veliki broj nevakcinisane djece", saopšteno je iz KCUS-a.

Navode da je u KCUS-u trenutno hospitalizovano 12 pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, te još jedno dijete na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koje ima teške plućne komplikacije i koje je na respiratoru. 

"Svakoga dana na Kliniku za infektivne bolesti KCUS javi se više od 10 novih pacijenata sa morbilima, što je sasvim siguran znak o pojavi epidemije. Vrlo je moguće da će epidemija u narednim danima imati intenzivniju sliku", saopštili su iz KCUS-a.

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм