Bivši načelnik Opštine Ilidža

Senaidu Memiću određen jednomjesečni pritvor, prebačen u KPZ Zenica

  • Извор: Кликс
  • 13.05.2023. 21:19

Bivšem načelniku Opštine Ilidža Senaidu Memiću određen je jednomjesečni pritvor što je ujedno bio i prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrđeno je federalnim medijima.

Nakon što je predat u nadležnost Tužilaštva KS, ova institucija odmah je predložila jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke te prikriti dokaze.

Dežurni sudija Kantonalnog suda u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva te je Memić nakon što mu je potvrđen pritvor prebačen u Kazneno-popravni zavod u Zenici gdje će služiti mjeru jednomjesečnog pritvora, prenosi Klix.

Memić je osumnjičen zbog nezakonite gradnje zgrada i objekata na području Ilidže gdje je izdavao dozvole kao tada aktuelni načelnik Ilidže.

Predložen pritvor ambasadoru BiH u Maleziji

Predložen pritvor ambasadoru BiH u Maleziji

Bivši načelnik se tereti da je pogodovao investitorima za izgradnju objekata i parkinga zbog izmjena Regulacionog plana općine Ilidža. Time je, prema sumnji Tužilaštva KS, nanio štetu budžetu Ilidže u korist investitora i za ličnu korist.

Memić uhapšen zbog istrage o izdavanju dozvola za izgradnju poznatog hotela, ali i parkinga Brajloviću

On se takođe sumnjiči zbog zloupotreba prilikom davanja dozvola saudijskom investitoru "Malak Group". Investitor je 2013. godine dobio dozvolu za gradnju objekta na području Ilidže koja uključuje prizemlje i četiri sprata.

S obzirom na to da je Memić aktuelni ambasador BiH u Maleziji, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokrenuo je proces njegove smjene.

Pratite nas i putem Vibera