Ostaje iza rešetaka

Serijskom silovatelju Igoru Miloševiću produžen pritvor

  • Извор: Телеграф
  • 31.10.2022. 11:33

Igoru Miloševiću serijskom silovatelju koji je uhapšen prije mjesec dana produžen je danas pritvor za još 30 dana, rečeno je za Telegraf iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Igor je uhapšen prije mjesec dana zbog ugrožavanja sigurnosti.

Podsjetimo, Milošević je pušten na slobodu 20. septembra nakon što je u zatvoru proveo 15 godina zbog silovanja.

Riječ je o čovjeku koji je više puta bio povratnik kada je riječ o krivičnom djelu silovanje. Hapšen je više puta i u pitanju je veoma opasan čovjek. Navodno je počeo da napastvuje još sa 14 godina.

Podsjećanja radi, prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina. Tada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Nije prošlo ni mjesec dana nakon što je izašao iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio osam razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M.A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je vidio da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao djevojku u solarijum gdje ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao poslije pet i po godina.

Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butik silovao je radnicu uz prijetnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sljedećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uletio u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz prijetnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala četiri dana.

Uhapšen 20. septembra oko 19.30 časova na Adi Huji.

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim riječima, pitao ju je da li može da sjedne da sačeka svoju djevojku koja se sunča, ali je poslije 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

(Telegraf.rs)


Тагови: