Pobjegao poslije tuče, danas saslušan

Sin javne tužiteljke polomio lobanju mladiću u kafiću

  • Извор: Курир
  • 03.07.2023. 14:25

Poznati bokser Petar Mauković, koji je radio kao obezbjeđenje na jednom beogradskom splavu i koji je uhapšen preksinoć zbog sumnje da je brutalno prebio gosta i polomio mu lobanju, sin je javne tužiteljke Ljiljane Mauković, zaposlene u Odeljenju za maloljetnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saznaje Kurir.

Nema dokaza

- Ljiljana Mauković je u žižu javnosti dospjela kada je prošle godine, bez ikakvih dokaza, optužila svoju saradnicu K. M., s kojom je delila kancelariju, da joj je tokom mesec dana ukrala nekoliko hiljada dinara iz novčanika. Ova priča je odmah dospjela u opozicione tabloide, iako je glavni tužilac podnio krivičnu prijavu protiv N. N. lica nadležnom Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, koje ju je odbacilo kao neosnovanu - kaže izvor Kurira i dodaje da je Petrov branilac njegov rođeni brat, advokat Srđan Mauković.

U Višem tužilaštvu u Beogradu, koje će sprovesti istragu protiv Maukovića zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju, ne žele da komentarišu slučaj hapšenja sina zaposlene u tom tužilaštvu. Poručuju samo da će uhapšeni mladić biti tretiran u skladu sa zakonom, kao i svaki drugi okrivljeni koji se procesuira pred tim tužilaštvom. Saslušanje je zakazano za ponedjeljak.

"Slušali muziku u potpunom mraku i iz 'Titana' gledali morska bića, pa poginuli u sekundi"

Podsjetimo, do tuče je došlo u subotu poslije ponoći na jednom novobeogradskom splavu.

- Petar je osumnjičen da je brutalno prebio jednog gosta u pivnici. Povrijeđeni mladić se bori za život. Ima prelom lobanje s krvarenjem u mozgu. Poslije napada Mauković je pobjegao, ali je uhapšen nakon nekoliko sati - kaže naš izvor.

Boks i ragbi

Petar je, prema ranijem pisanju medija, volio boks, a kako je ispričao, fakultetski je obrazovan i završio je master studije na Fakultetu za bezbjednost u Beogradu.

- Otac i brat su mi advokati, mama je zamjenik javnog tužioca, a mene je oduvijek privlačila istorija. Ipak je to učiteljica života, a mi istoričari na osnovu prošlosti gradimo budućnost - rekao je bokser ranije, kada je otkrio da je prvo završio osnovne studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i da se bavio i ragbijem. On tada nije pominjao posao u obezbjeđenju, a opisao je da se u životu posvetio jedino sportu.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: