Томиславград

СИПА у мотелу пронашла и ухапсила мушкарца који је сјекиром покушао убити супругу

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2024. 12:00

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у петак су на подручју Томиславграда, према међународној Интерполовој потјерници, ухапсили једну особу.

Међународну потјерницу расписао је Интерпол Републике Њемачке с циљем хапшења и изручења наведене особе Њемачкој, а због кривичног гоњења за кривично дјело убиство у покушају.

Ради се о Газменду Ајдинију (46). У Суду БиХ у петак је одржано екстрадиционо рочиште и, по свему судећи, Газменд ће врло брзо бити изручен Њемачкој, с обзиром на то да је покушао убити бившу супругу на бруталан начин.

Жену напао сјекиром

Он је ухапшен у Томиславграду након што је у сриједу напао сјекиром бившу супругу. Послије стравичног чина побјегао је аутомобилом и крио се на подручју БиХ. Потрага за њим трајала је од сриједе. Жена је тешко повријеђена и налази се у болници, објавили су медији у Њемачкој.

Крио се у мотелу

Газменд се крио у једном мотелу на подручју Томиславграда, гдје је и ухапшен. Није пружао отпор.

Ово је још једна успјешна акција СИПА-е и Сектора криминалистичке полиције. Велики дио посла урадили су и припадници Дирекције за координацију полицијских тијела.

Пио пиво, напао је код школе

Напад сјекиром догодио се на путу до школе у Обер-Рамштату и забринуо је локално становништво. Свједоци су испричали да је мушкарац пио пиво и прво је жену ударио разбијеном флашом, а затим сјекиром у врат. Уз захтјев за правну помоћ од јавног тужилаштва у Дармштату, сада би требало покренути изручење 46-годишњака Њемачкој, објавили су тамошњи медији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: