Акција ”Транзит”

СИПА ухапсила двојицу осумњичених за кријумчарење 130 килограма дроге

У акцији ”Транзит” СИПА је ухапсила двије особе осумњичене за кријумчарење више од око 130 килограма наркотика из региона у БиХ!

Акција је спроведена на подручју Источног Сарајева, гдје су на пет локација извршени претреси станова и других просторија које су користили осумњичени.

У СИПА наводе да су ухапшене двије особе због постојања основа сумње да су починила кривично дјло организовани криминал и неовлаштен промет опојних дрога. Након криминалистичке обраде и саслушања у својству осумњичених обојица су предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

” За  ухапшене постоји основ сумње да су на подручје БиХ из Црне Горе, Србије и Словеније транспортовали већу количину дроге и то око 121 килограм канабиса, килограм кокаина, више од два килограма хероина, пет килограма прекурсора за увећање масе хероина. Све је рађено у циљу стицања велике материјалне користи, а што је утврђено током рада на предмету, прикупљањем  обавјештајних података и анализом криптованих апликација ”Скај” и ”Аном”, саопштила је СИПА.

Додају да су претреси реализовани на основу усменог налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ у сарадњи с МУП-ом Републике Српске и МУП-ом Кантона Сарајево.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм