Суд БиХ

Скај поруке: Раилић набављао марихуану од Душана Ловреновића

Читањем Скај порука у Суду БиХ настављено је суђење Далибору Раилићу и осталим оптуженим за организовани криминал, трговину дроге и убиство начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

У судници су, између осталог, презентоване преписке које указују да је Раилић марихуану набављао од Душана Ловреновића из Градишке, за којим је расписана међународна потјерница у оквиру предмета ”Сториџ”, због организованог криминала и трговине дрогом и оружјем.

Поруке се односе на тачке оптужнице 10. и 12. у којима се наводи да је Раилић 26. јула 2020. контактирао оптуженог Гордана Гвоздена из Градишке и договорио куповину четири килограма марихуане по цијени од 2.400 КМ. Према оптужници Гвозден му је дрогу довезао 1. августа 2020. године пред кућу. Касније је договорио да од њега купи још четири килограма и према оптужници Гвозден му је дрогу испоручио 17. августа 2020. године.

Ради лакшег праћења у судници су наизмјенично читане комуникације између Гвоздена и Ловреновића, те Гвоздена и Раилића.

Из порука се види да је Ловреновић 25. јула 2020 писао Гвоздену да има ”четири килограма топ траве, старе 15 дана”, а у комуникацији га ословљава са ”ратни”.

- Стара 15 дана, али мене кошта 2.300е. Јбга чекам је сад, има ове на стању. Отиђи види код Чаруге на шта личи - наводи се у Ловреновићевим порукама.

Раилић сутрадан пише Гвоздену питајући ”кад гледамо ту траву”:

- Нећу ни да питам ових Црногораца. Иду ми на к..ц праве од тога науку. Колико је ова? Пуно ми је то да плаћам.

У читавом договору Гвозден 29. јула пита Ловреновића ”је л стигла трава”:

- Није брате чекам.

- Хоће ли бити сутра, три Дугом да одвезем.

- Хоће ратни.

- Ок

Како је изгледала та комуникације можете видјети у видео прилогу. 

Подјсетимо, оптужницом је обухваћено укупно осам особа. Раилић, Александар Миљатовић и Игор Репајић оптужени су за учешће у убиству Башића. Раилић се терети да је био организатор криминалне групе и налогодовац Башићевог убиства. Миљатовићу се на терет ставља да је био извршилац убиства Башића, а Репајић да му је у томе помагао.

Као чланови Раилићеве криминалне групе означени су још Харис Гредељ (36) из Приједора, Мирјана Вујовић (43) и Жељко Симић (43) из Билеће, Александар Ивковић (37) из Бијељине и Гордан Гвозден (40) из Градишке.

Сви сем Гредеља били су корисници Скy апликације, а Ивковић је имао два криптована телефона. 

Фото/видео: Суд БиХ

Пратите нас и путем Вибера