Misterija u Bukvaleku

Slučaj Koprene još nije riješen

  • 20.06.2018. 19:18

Bogdan Diljević i Boško Diljević pušteni su na slobodu dan nakon što su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Bojana Koprenu. Kakva je njihova dalja sudbina još nije poznato.

I dalje nije poznato šta se desilo sa tridesetogodišnjim mladićem, čije tijelo ni nakon četiri godine nije nađeno. Od juče ujutro policija je u Bukvaleku. Pretražuju svaki grm i pedalj sela, ne bi li pronašli bilo kakav dokaz. Porodica Bojana Koprene u bolu je četvrtu godinu. Čuli su za hapšenje, ali i svakakve informacije koje su ih potresle, a najviše ona da je ubijen zbog krađe ovaca. Kako nam pričaju, dirnuli su u bolnu ranu, bez ikakvih dokaza. 

Otac, još nestalog mladića, Milenko nije mogao pred kamere, kaže, to je bolna tačka. Bojanov mlađi brat, Stefan, priča nam da je teško slušati, kako kaže, nebuloze i da ne žele da vjeruju dok sve ne bude zvanično.

“Katastrofalno je šta ljudi pričaju, šta novine objavljuju. Objavljuju nekakve gluposti. Kako to može uticati uopšte na porodicu te nestale osobe... Od svih informacija jedino to je bila, znači, od kada je on nestao, ništa se konkretno nije znalo, ni dobro, ni loše, da možemo reći da su oni nešto tvrdili. To su bila uglavnom nagađanja. Sasvim glup razlog. Čak i da jeste nešto bilo, to je sasvim nedovoljan razlog za ubistvo čovjeka. Nije to životinja neka, to je čovjek”, govori Stefan Koprena, brat nestalog mladića.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su potvrdili da im je dostavljen izvještaj protiv braće Diljević. Tvrde da će nastaviti intezivno raditi dok ne rasvijetle ovaj slučaj. U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske kažu da su Diljeviće lišili slobode, ali da su i, po nalogu, pušteni.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas, 20. juna 2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu sa prikupljenim dokazima protiv lica inicijala B. D. (1960) i B. D. (1965), zbog postojanja osnova sumnje da su 07. jula 2014. godine u Banjaluci, u mjestu Bukvalek, izvršili krivično djelo “ubistvo” Bojana Koprene (1988). Lica lišena slobode su, po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, otpuštena na slobodu”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Mještani Bukvaleka pričaju da, iako je prošlo mnogo vremena, još dobro pamte ovaj događaj. Ostao im je urezan u sjećanju. 

“Bukvalek je prije četiri godine pretraživalo više stotina policajaca i civila, ali do dan-danas ni traga, ni glasa. Porodica se nada da će slučaj uskoro biti rasvijetljen.

Bojan Koprena je nestao 2014. godine i od tada se ništa ne zna o njegovoj sudbini.

Тагови: