Врховни суд

Смањена казна тужилачком сараднику који је уз мито тражио ”Нутелу”

Врховни суд Републике Српске смањио је казну стручном сараднику Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци Тарику Хаџибеговићу и осудио га на двије године затвора због примања 3.500 евра мита од Сенада Зејнића из Аустрије.

Пресудом Окружног суда у Бањалуци Хаџибеговић је био осуђен на три године затвора, али је Врховни суд уважио жалбу одбране у погледу казне и осудио га на двије године затвора.

Хаџибеговићу је изречена и мјера петогодишње забране рада у правосудним институцијама БиХ, те у локалним и самолокалним управама. Дужан је и да врати 500 евра стечене користи, уз плаћање трошкова у износу од 400 КМ.

Оптужницом Републичког јавног тужилаштва на терет му је стављено да је уз мито у износу од 3.500 евра од Зејнића узео и четири тегле аустријске "Нутеле", што у пресуди није поменуто.

У првостепеној пресуди судија Бранимир Јукић навео је да је тужилачки сарадник крив јер је тражио и примио мито од Зејнића, како би "погурао" истрагу против особа које је тужилаштво водило због изнуде великог износа новца од Зејнићевог сина. Истрага је раније обустављена, али је након жалбе оштећеног поново узета у рад.

У пресуди се наводи да је Хаџибеговић у два наврата у гаражи ”Меркатора” од Зејнића узео мито. Прво 500 евра, а потом и 3.000 евра у означеним новчаницама. Зејнић је сарађивао с полицијом и све је тонски снимљено, а Хаџибеговић је ухапшен непосрено по примању мита.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.