Огњен Ћајић

Сокочанин оптужен за несрећу којој је погинуо радник СИПА

  • Извор: АТВ
  • 14.12.2023. 13:37

Огњен Ћајић (26) из Сокоца оптужен је да је пијан скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо радник Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Павле Нинковић (33).

Оптужницу против Ћајића подигло је Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Источном Сарајеву.

Несрећа се десила 6. фебруара 2021. године на путу Соколац-Подроманија у мјесту Мајдани. Како се наводи у оптужници, Ћајић је управљао "пасатом" под дејством алкохола и у крви је имао 1,44 г/г и возио је недозвољеном брзином од 100 километара на час на дијелу пута гдје ограничење било 80 километара на час. Даље се наводи да је оптужени ишао из правца Сокоца у смјеру Подроманије те је прешао у супротну коловозну траку и сударио се да "аудијем" за чијим воланом је био Нинковић који је убрзо послије несреће подлегао повредама у Болници “Србија” у Источном Сарајеву. Тада је повријеђен и Ћајић који је пребачен у Клинику “Кошево” у Сарајеву.

- Оптужени Ћајић био je свјестан да управљања возилом под дејством алкохола и да угрожава јавни саобраћај те да може довести у опасност живот људи, на шта је и пристао. Возилом је управљао брзином која није прилагођена условима и стању пута, видљивости, прегледу, атмосферским приликама и саобраћајним знаковима - наводи се у оптужници.

- Усљед тога је прешао у лијеву саобраћајну траку намијењену за саобраћај из супротног смјера, којим се у том моменту кретао оштећени Н.П., управљајући  возилом „ауди“, и који се кретао десном коловозном траком истог магистралног пута из правца Подроманије према Сокоцу. Оптужени је преласком изгубио могућност да избјегне саобраћајну незгоду, коју је проузроковао на начин да је предњим дијелом свог аутомобила ударио у предњи дио  „аудија“,  којим је управљао оштећени Н. П., који је задобио вишеструке преломе костију , нагњечење плућа, темпонаду срца, прскотину аорте па је усљед наведених повреда код оштећеног наступила смрт - стоји у оптужници.

Нинковић је био велики љубитељ спорта и адреналина. Био је члан планинарских друштава “Гласинац” из Сокоца и “Јаворина” из Пала. Радио је у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА).


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)