Australija

Spasili Hrvata iz okeana: Slavili ga kao heroja pa uslijedio preokret

  • Извор: АТВ
  • 15.02.2023. 17:44

Australijske vlasti raspisale su potragu za trojicom muškaraca koji su spašeni iz mora nakon što ime se prevrnuo čamac, a osumnjičeni su za šverc kokaina vrijednog 235 miliona dolara, prenose mediji.

Oni su pronađeni 1. februara u blizini Eklips Islanda kod Vašingtona, a u momentu spašavanja držali su se za prenosni frižider.

Oni su tada rekli policiji da su bili u ribolovu kada im se brod prevrnuo, piše BBC.

Policija ih je ispočetka pohvalila te su čak izdali zvanično saopštenje u kojem ističu "važnost nošenja prsluka za spašavanje i lampe za hitne slučajeve".

Lokalna policija je ubrzo pronašla nedosljednosti u priči trojca i kontaktirala australijsku saveznu policiju koja je započela istragu.

Šest dana nakon što su muškarci spašeni, na plaži je pronađen paket u kojem je bio kokain, a potom je otkriven prevrnuti kruzer u kojem je nađeno osam paketa sa po 40 kilograma kokaina.

Vlasti su kasnije otkrile 365 kilograma kokaina na najmanje dvije lokacije, a muškarci su osumnjičeni za umiješanost u međunarodni šverc droge.

Zasad je uhapšen Aristides Avlontis, a policija još uvijek traga za Matom Stipinovićem (49) i Karlom Vitburnom (45), od kojih je jedan registrovani vlasnik prevrnutog broda.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.