Zaplijenjeno

Srbi preko Atlantika krijumčarili dvije tone kokaina

 • Извор: Блиц
 • 24.08.2023. 21:48

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinaciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici "Oceania dos", dužine 22 metra, je zaplijenjeno oko dvije tone kokaina.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obilježenih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode S.K. (koji je pobjegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica). Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe i to: N, S. N. S. i B. K.

Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u fabrici

Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u fabrici "Celex"

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbjeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Lopovi obili šupu Nermina Sulejmanovića, ukrali trimer i kolica?

Lopovi obili šupu Nermina Sulejmanovića, ukrali trimer i kolica?

Osumnjičenim S.K., N.S., N.S. i S. K. koji su lišeni slobode na teritoriji Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.