Zbog pljačke

Srbin osuđen u Austriji na osam godina zatvora: "Htio sam brzo da dođem do para"

  • Извор: Глас Српске
  • 19.06.2023. 21:47

Trojica državljana Srbije, osuđena su u Austriji zbog pljačke koju su zajedno izveli 3. novembra prošle godine, kada su upali jednom četrdesettrogodišnjaku u stan u namjeri da ga opljačkaju i da mu uzmu sat marke "roleks".

Naime, Srbi su prošle godine organizovali pljačku skupocenog sata, tako što je prvooptuženi (25) došao na vrata muškarca (43) iz Olinga i pretvarao se da je pošiljac paketa. Nakon što mu je žrtva otvorila, on ga je ugurao unutra, vezao ga i začepio mu usta, potom fizički počeo da nasrće na njega i da ga tuče, dok je njegov saučesnik (32) krenuo u potragu za vrednim stvarima i satom zbog kojeg su i došli.

Nakon što je saučesnik prevrnuo kuću u potrazi za satom, saznali su da ga je vezani vlasnik odavno već pordao, te su oni završili pljačku odlazeći sa lošijim satovima, prstenjem, novcem i kolekcijom markica, u vrednosti od oko 2.500 evra.

Ispred opljačkanog stana čekao ih je vozač (21), a u pljački je učestvovao i četvrti saučesnik, koji je uspeo da umakne policiji.

Kako prenose austrijski mediji, prvoosumnjičeni dvadesetpetogodišnjak je mesec dana kasnije opljačkao i banku u Leondingu, iz koje je izašao sa plenom od 2.040 evra, a kada su ih pozvali na sud, uhapšeni je sve priznao.

Uhapšen još jedan Srbin na KiM

Uhapšen još jedan Srbin na KiM

- Dobio sam dojavu da čovek ima sat "roleks" od nekih srpskih radnika. Želeo sam samo da brzo dođem do velikog novca, jer sam bio u ozbiljnim dugovima - ispričao je okrivljeni Srbin na suđenju.

Kako su naveli austrijski mediji, okrivljeni je ispričao i da je deo plena prodat, a deo bačen.

Sada je svoj trojici optuženih izrečena presuda, te su svi dobili od dve i po do osam godina zatvora, prenosi portal Heute.

Najstrožu kaznu od osam godina zatvora dobio je prvoosumnjičeni (25). Nešto blažu kaznu, pet godina zatvora dobio je njegov saučesnik (32), dok je treći Srbin (21), koji je imao ulogu vozača, kažnjen sa dve i po godine.

Petković: Jedini kriminalci su Svečlja i Kurti

Petković: Jedini kriminalci su Svečlja i Kurti

- Moj branjenik je osuđen na bezuslovnu kaznu zatvora od dve i po godine, koja se može oceniti kao lakša kazna u odnosu sa maksimalnom kaznom od 15 godina za oružanu pljačku. Državno tužilaštvo i ja, kao njegov branilac, prihvatili smo presudu i odrekli se prava na žalbu - izjavio je advokat trećeoptuženog nakon presude.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: