Pirin

Srbin pronađen mrtav u Bugarskoj, pored njega bilo još jedno tijelo

  • Извор: Новости.рс
  • 03.01.2023. 14:12

Državljanin Srbije D.G. (55), porijeklom iz Trstenika, pronađen je mrtav u Bugarskoj pod još nerazjašnjenim okolnostima uoči Nove godine.

D.G. (55) porijeklom iz Trstenika je planinar koji je nastradao u Bugarskoj.

Njegovo tijelo je nađeno pored tijela bugarskog turiste Plamena Hristova (68), na planini Pirin, nedaleko od vrha Vihren.

U Planinarskom klubu "Ljukten" iz Trstenika,čiji je D.G. bio dugogodišnji član zanijemili su od vijesti.

"Nismo mogli da vjerujemo šta smo čuli, Dragan je bio sa nama od malih nogu, sjajan čovjek, planinar, ultramaratonac, proputovao je svijet", kaže predsjednik Planinarskog kluba "Ljukten" iz Trstenika.

"Nemamo više informacija osim vijesti da se dogodila tragedija...Pirin je planina čiji je Vihren najviši vrh, to je praktično stijena", dodaje on.

Vremenski uslovi na Pirinu znaju da budu veoma nepovoljni kada duva jak vjetar. D.G.je živio van Trstenka u zadnje vrijeme, vodio je uspješnu firmu.

Bio je strastveni planinar i ultramaratonac, a posebno se bavio planinskim trčanjem. Sagovornici "Novosti" opisuju ga kao izuzetnog čovjeka i prijatelja, sportistu.

Njegova porodica živi u Austriji. Prema nezvaničnim saznanjima porodica je obaviještena o događaju i krenuli su put Srbije.

U Bugarskoj mediji o tragediji izvještavaju već danima. Nestanak Plamena Hristova prijavljen je 26.decembra. Spasioci su teško pristupačnom terenu danima pokušavali da priđu da bi 2.januara definitivno bilo objavljeno da su pronađena dva tijela, a među njima je jedno lice identifikovano kao Hristov.

Ne sključuje se mogućnost da je Trsteničanin u stvari stradao tako što je nesebično htio da pomogne tursti u nevolji, ali istraga je u toku.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок