Smederevska Palanka

Šta će dječak na traktoru?: Istraga zbog smrti 12-godišnjeg Dimitrija

 • 26.09.2020. 08:17

D. R. (12) iz sela Pridvornice kod Smederevske Palanke poginuo je juče kada se traktor koji je vozio u dvorištu prevrnuo i priklještio ga. Kako nezvanično saznajemo, dječaku ovo nije prvi put da vozi traktor, a tragedija se dogodila naočigled ukućana.

Krenuo u njivu

- Kobnog dana dječak je bio u dvorištu i sjedio je na traktoru, čuli smo da se spremao da ide na njivu sa svojima. U ovom domaćinstvu glavni izvor prihoda je poljoprivreda, tako da su svi članovi porodice uključeni u sve poslove. Dječak, koji ima dvije sestre, volio je mnogo selo i životinje. Još kao mali naučio je da vozi traktor - kaže mještanin ovog sela i dodaje:

- Tragedija! Jadni ljudi. Toliko vode računa o djeci i vidite kakva katastrofa ih je zadesila. Niko nije mogao ni da pretpostavi da tako nešto može da se dogodi. Često sva djeca, pošto je selo malo i nema mnogo stanovnika, voze traktor i druge poljoprivredne mašine. Šta je juče bilo, ko zna.

Prema riječima komšija, dječak je mali, a traktor je jak i vjerovatno ga je povukao.

- Priča se da je dječak sjedio na traktoru i u jednom trenutku dodao gas. Točak traktora upao je u blato i počeo da vergla. Tada je dječak počeo da doziva pomoć, ali je baš u tom trenutku pao s traktora, koji ga je priklještio - kažu oni i dodaju:

Ostao zaglavljen

- Tada su svi koji su se zatekli tu dotrčali do njega i pokušali da mu pruže pomoć i izvuku ga ispod traktora. Traktor je pao na dete i ono je virilo ispod njega. Čuli su se jauci i kuknjava članova porodice. Porodica mališana uspela je nekako da se sabere i pozove Hitnu pomoć i policiju.

- Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na mjesto nesreće i mališanu je pružila svu adekvatnu medicinsku pomoć, međutim, i pored svih napora ljekara oni su mogli samo da konstatuju smrt. Kako je došlo do tragedije u kojoj je dječak star svega 12 godina poginuo, utvrdiće dalja istraga - kaže izvor.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?