Niš

Starice očajne, plaše se da ostanu same kod kuće

  • 03.09.2019. 16:31

Misterija oko ubistva bake Vere Tatarovski (81) unijela je strah među stanovnike zgrade broj 75 na Bulevaru Zorana Đinđića, a pogotovo kod nekoliko starica koje u ovom destospratnom soliteru žive same.

Neke nisu htjele da otvore vrata čak ni novinarima.

Jedan od stanara, A. K. vjeruje u policiju da će ubrzo pronaći krivca koji je s nekoliko uboda nožem ubio ovu povučenu i finu gospođu. Na sigurnosnim kamerama postoji snimak baka Vere kako ulazi u zgradu oko 20.30 u subotu, a prema nezvaničnim saznanjima, u istoj odeći je zatečena u lokvi krvi pored noža u nedjelju poslijepodne kada je na podu našla njena rođaka.

U policiji su nam danas rekli da je istraga u toku, a u tužilaštvu da još nije stigao nalaz s obdukcije koja je naložena u nedelju.

"Ne možemo da vjerujemo da je ubica prolazio pored vrata mojih komšija. Ništa se nije čulo na petom spratu gdje je živela baka Vera. Bila je to jedna smjerna ženica čiji je muž Đorđe bio oficir. Ona je živjela od te nevelike vojne penzije", rekao nam je Nikola I. upravnik ove zgrade i dodao "da ne bi više govorio o tome jer će policija dati konačnu riječ.

U razgovoru sa komšijama smo saznali da je baka Vera, odnosno kako joj u dokumentima piše Jelica, rodom iz Trupala čiji mještani su jutros bili vrlo radoznali iz koje familije potiče baka jer selo nije malo. Imalo je više od 1.000 kuća, a poslije 1999. godine, pogroma Srba na Kosovu i njihovog dolaska, još više.

"Ona je vjerovatno živjela ovdje prije pedeset ili šezdeset godina tako da je mještani ne znaju. Od jutos se svi raspituju kod mene, iz koje familije potiče ubijena baka, ali ja zaista ne znam", rečeno nam je u ovom selu.

Od komšija saznajemo da nesrećna starica ima sestru čija je kćerka negovala pošto ona i pokojni suprug nisu imali djece.

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)