Okružni sud Banjaluka

Sud odbio tužbu Milakovića protiv Gradskog groblja

  • 30.05.2019. 10:44

Okružni privredni sud u Banjoj Luci odbio je tužbu bivšeg direktora JKP Gradsko groblje a.d. Banja Luka Nedeljka Milakovića, a zahtjev za njegovo vraćanje na funkciju direktora i za isplatu naknande štete za razliku isplaćenih plata su odbijeni kao neosnovani. 

Milaković je od bivšeg preduzeća tužbom pokušao da naplati iznos od oko 21.000 maraka, kao i da poništi odluke Nadzornog odbora JKP Gradsko Groblje o svom razriješenju, ali na kraju se završilo tako što je nekadašnji narodni poslanik dužan da na ime troškova postupka svojoj bivšoj firmi isplati blizu 4.000 KM.

Direktor JKP Gradsko groblje Željko Grbić istakao je da je sud donio ispravnu i logičnu odluku. 

"Vjerujem u rad pravosudnih organa i naravno da je svima nama želja da se radi po pravu i po zakonu.  Ovakava odluka suda je bila i očekivana, jer je sve rađeno po zakonu i po propisima – rekao je Grbić. 

Bivši direktor Milaković je prošle godine već pokušavao na Okružnom privrednom sudu da ospori odluku Nadzornog odbora preduzeća Gradsko groblje o postavljenju novog direktora,  pa je izgubio, a isto se desilo i na Višem privrednom sudu. Najnovijom presudom takođe je neosnovanim proglašen zahtjev za ukidanjem odluka Nadzornog odbora Gradskog groblja, a samim tim nisu „prošli“ ni zahtjevi za nadoknadu štete. 

Podsjetimo, Nedeljko Milaković je kao istaknuti član Socijalističke partije imenovan na funkciju direktora Gradskog groblja, a kao direktor je izabran za narodnog poslanika Socijalističke partije na Izborima 2014. godine.  Uoči Opštih izbora 2018. godine, došlo je do razlaza sa Socijalistima, a Milaković je kao već bivši direktor izašao na izbore na listi Srpske demokratske stranke. Kao ’’novo lice’’ banjalučke opozicije, nije uspio da osvoji dovoljan broj glasova za mandat. 

Pošto nije obnovio poslanički mandat, te pošto je SDS ostao u opoziciji, Milaković je pokušao da se vrati u direktorsku fotelju  preko DNS-a, od kojih je u zamjenu za podršku tražio svoju staru poziciju, a ukoliko to ne bude moguće, onda fotelju direktora DEPOT-a ili načelnika za boračka pitanja u Gradu Banjaluka. Međutim, kako kažu izvori iz banjalučkog DNS-a, Milakovićevi zahtjevi nisu ni razmatrani, jer su ocijenjeni kao nerealni i neozbiljni.

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.