Бањалука

Суђење за убиство Богдановића: Мандић испитивао свједоке одбране

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 14:00

Суђење за убиство Бањалучанина Ариела Богдановића настављено је данас у Окружном суду у Бањалуци. На ред су дошли свједоци одбране.

Оно што је било специфично на рочишту јесте да је свједоке  испитивао оптужени Далибор Mандић. На томе је сам инсистирао, потврдио је његов бранилац. Tако је осумњичени за убиство данас испитивао власника стана у коме је живио као подстанар, бившу колегиницу, која је и колегиница убијеног, судског вјештака и једног од инспектора који је био на дужности у ноћи када је Мандић ухапшен. 

Опомене судије да не коментарише него да поставља питања као и приговори тужиоца на Мандићево испитивање обиљежили су рочиште. 

Бројна питања судија је и одбио јер нису имала везе са случајем. Више су се тицала Мандићевог дјетињста и начина одрастања, као и тога да је Мандић као дијете са мајком био у заробљеништву. 

Највише опомена на изречено је било током испитивања полицијског инспектора Милорада Тодоровића. Иако се изјаснио да Мандића није испитивао у ноћи када је ухапшен, Мандић од својих питања није одустајао. На инспекторове одговоре реаговао је осмијехом, па судска опомена није изостала и зато, а судија му је рекао да ће му забранити даље испитивање ако тако настави. 

Чуло се у судници и да је Мандић, када је полиција у ноћи убиства дошла по њега до стана у коме је живио и тражила да отвори врата, питао ко је, а када му се, наводно, нису представили, рекао им је да ће звати полицију јер се уплашио. 

Током испитивања вјештака Мандић је тражио и да се пусти снимак убиства Ариела Богдановића. Све је у судници посматрао и отац убијеног. Био је видно потресен и, чини се, у невјерици да Мандић током суђења за убиство прича шта му год пада на памет. 

Ариел Богдановић убијен је крајем прошле године. Далибору Мандићу на терет се ставља тешко убиство почињено на свиреп или подмукао начин. Према оптужници Богдановић је задобио више од седам убода ножем,због бруталних повреда искрварио је на смрт. Мандић га је, како се наводи, оставио у локви крви и побјегао. Након неколико сати је лоциран и ухапшен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!