Istočno Sarajevo

Optužen za pokušaj ubistva: Upucao komšiju zbog cijene drva

  • Извор: АТВ
  • 07.07.2023. 14:41

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je prošlog mjeseca podiglo optužnicu Žarka Marića (45), rođenog u Sarajevu, koja ga tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Mariću se stavlja na teret da je 17. marta ove godine, oko  13:40 časova na lokalnom putu u mjestu Ćavarine, ispalio  tri hiva iz pištolja u pravcu M.NJ., pri čemu ga je jedan metak okrznuo. Sve se dešavalo ispred ulaza u dvorište M.Nj.

Marić mu je nanio tjelesne povrede u predjelu lijeve slijepočne regije pri čemu je zadobio ranu veličine 0,5 cm kao i krvi podliv u predjelu rane veličine 3x3cm.

“Dakle, drugog je  pokušao lišiti života, ćime je počinio krivično djelo Ubistvo Krivičnog zakonika, u vezi sa članom 22. (pokušaj) istog zakonika”, navodi se u optužnici.

Dvije osobe osuđene na zatvor zbog krađe automobila

Dvije osobe osuđene na zatvor zbog krađe automobila

Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu 15. juna ove godine.

Kako su neposredno nakon događaja ispričali mještani, u selu su kružile priče da je do sukoba došlo zbog drva.

Navodno je oštećeni prethodno Žarku dovezao drva za ogrjev, koja je naplatio, ali se osumnjičeni kasnije preračunao, te mu se učinilo da je to bilo naplaćeno preskupo, zbog čega se obračunao s komšijom, objavili su ranije mediji.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.