Несрећа

Супруга свештеника који је погинуо - Видјела сам Немању крвавог и прикљештеног

  • Извор: Агенције
  • 29.11.2023. 08:37

Свештеник Немања В. настрадао је у ланчаном судару који се догодио у недјељу на путу Kрагујевац - Баточина, у мјесту Ботуње, а његова породица неутјешна је због губитка који су доживјели.

Х.В., супруга страдалог свештеника истиче да је кобни тренутак био моменат када је на њих ов аутомобил налетио камион и усмртио њеног мужа.

Ово је свештеник Немања који је погинуо у тешкој саобраћајки

Ово је свештеник Немања који је погинуо у тешкој саобраћајки

У тешкој несрећи учествовало је неколико аутомобила и аутобус, а повријеђено је укупно осам особа, од тога шесторо дјеце.

– Наишли смо на саобраћајку, био је троугао на путу и ми смо га видјели. Немања је почео да кочи, али није успио и проклизали смо. Тада смо се закуцали у друге аутомобиле испред нас. Све је изгледало у реду, а он је рекао: “Шта је бре ово?” и онда је услиједио јак ударац – прича жена Х. В.

“Окрени се и погледај дјецу”

Она је објаснила да је услиједио моменат сивила пред очима, а дијелови стакла ударали су је по лицу. Упркос томе што је затворила очи и уста, комади стакла су доспјели унутра.

– Kад смо се зауставили, отворила сам очи и видјела сам њега испред себе, прикљештеног и крвавог. Умјесто да паничим, рекла сам себи: “Окрени се и погледај дјецу”, хтјела сам да им приђем, али ми је нога остала прикљештена, међутим успјела сам да је извучем, окренула сам се и очистила дијелове стакла са дјечијих лица – прича ова храбра жена.

Ова намирница је храњива, даје енергију и смањује апетит

Ова намирница је храњива, даје енергију и смањује апетит

Она истиче да је покушала да отвори предња и задња врата али није могла, јер су била блокирана послије несреће. Ипак, успјела је некако да се окрене и одвеже дјецу и да их извуче кроз разбијени прозор изван уништеног возила.

Сама успјела да извуче своју дјецу

– Најстарија кћерка Ленка се возила иза њега и била је мало прикљештена, али сам помјерила бебино сједиште и извукла и њу. Људи су пришли и прихватили дјецу, са Ленком у наручју сам боса прешла пут и рекла људима да склоне дјецу иза банкине како не би још неки ауто наишао. Послије су нас смјестили у Хитну – каже она.

Kако су истакли очевици, али и припадници полиције који су били на мјесту несреће, до сада нису видјели хероја и особу која се понијела тако храбро као супруга настрадалог свештеника, која је сама успјела да извуче своју дјецу и да остане толико прибрана упркос губитку супруга. О страдалом Немањи сви имају ријечи хвале, а како његова супруга наводи, био је отац и супруг за примјер, пише Нова.

– Шта да кажем о њему осим да је био муж, отац, свештеник за примјер, као и пријатељ и вјероучитељ, што се и види по томе колико су људи потресени и да долазе из цијеле Србије сада – каже супруга страдалог Немање.

Пратите нас и путем Вибера