Насиље у породици

Супругу и ћерку брутално тукао, мучио и закључавао у кући

Тужилаштво Брчко дистрикта подигло је оптужницу против 44-годишњака из Брчког због насиља у породици над супругом и малољетном ћерком, које је брутално тукао и мучио, закључавао у кући, док је супрузи увртао руке и насљањао их на загријани шпорет!

Oптужницу је потврдио Основни суд у Брчком који је 44-годишњаку продужио мјеру притвора у којем се налазио од 30. новембра прошле године, када је и ухапшен.

У оптужници се наводи да је Брчак насиљем и безобзирним понашањем угрозио мир, тјелесни интегритет и душевно здравље супруге и малодобне кћерке с којима живи у заједничком домаћинству.

”Оптуженом је стављено на терет да је од 4. до 24. новембра прошле године у њиховом заједничком стану, на бројне начине физички и психички малтретрирао супругу. Он је у више наврата физички насрнуо на њу, те је ударао ногама, песницама и разним предметима по глави и тијелу. Он је жртву мучио тако што ју је вукао за косу и њеном главом ударао о зид и увртао јој и повређивао руке наношењем опекотина загријаним површинама кућног шпорета. То је чинио пред њиховом заједничком малодобном кћерком, којој је нанио ударац ногом и нападао је због кућних послова”, саопштило је Тужилаштво Брчко дистрикта.

Додају да је поред бруталног физичког насиља, оптужени супругу будио ноћу и није јој дао да спава.

”Психички ју је злостављао на начин што јој је псовао, пљувао и вријеђао, уз пријетње да ће је и даље окрутно повређивати и убити. Након што би напустио просторије домаћинства, он је жртве насиља више пута закључавао унутра, онемогућавајући им да изађу и његово понашање пријаве полицији”, закључује се у оптужници. 

У тужилаштву напомињу да је осумњичени раније вишеструко осуђиван и против њега је већ у току поступак за насиље у породици. Уколико му се докаже кривице пријети му казна од једне до пет година затвора.

”У току 2023. године за насиље у породици у дистрикту Брчко пријављено је 26 лица. Истраге су наређене у 23 предмета против 24 лица, а подигнуто је 15 оптужница против 16 лица. Пресуде су донесене у 16 предмета против исто толико лица, тако што су у осам предмета изречене затворске казне, у шест предмета условне осуде, док је по један предмет окончан изрицањем новчане казне, односно ослобађањем од оптужбе”, наводе у Тужилаштву Брчко дистрикта.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)