Оптужница

Супрузи пуцао у главу, док је у стану било њихово дијете

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу против Анела Бећировића (35) из Сарајева због убиства бивше ванбрачне супруге Е.М. којој је пуцао у главу, док се у стану налазило њихово малољетно дијете!

Оптужницом Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Бећировићу су на терет стављена кривична дјела убиство, насиље у породици и недозвољено држање оружја.

”Оптужени се терети да је 12. новембра 2023. године око 21.45 часова, упркос забрани приласка бившој ванбрачној супрузи Е.М. на удаљеност од 500 метара, приликом предаје дјетета мајци, ушао у стан са пиштољем ”ЦЗ” калибра 9x17. Док је дијете било у стану, оптужени је у дневном боравку испалио један хитац у главу Е.М. и усмртио је”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је Бећировић узео пиштољ, којим је убио Е.М., и кључ, те је водећи дијете закључао стан са вањске стране и отишао према стану у којем је боравио.

Дан послије, дијете је држао закључано у другом стану. По доласку полиције је одбио да отвори врата, да би они насилно ушли у стан и ухапсили га. 

”Оптужени се оглушио на више издатих гласних и јасних наредби полицијских службеника “отвори полиција”. Након што су провалили у стан полицијски службеници затекли су видно узнемирено и уплакано дијете, док је Бећировић држао у руци пиштољ са цијеви наслоњеном на своју главу пријетећи да ће се убити и захтјевајући од полицијских службеника да му се не приближавају. Усљед тога код дјетета је дошло до структурисања енорминим страхом узрокованог стресног поремећаја ПТСП-а уз присутан феномен избјегавања, повлачења и асоцијацијама изазваног стања залеђености, емоција, вербализације и комуникације”, наводи се у оптужници.

Бећировић је оптужен и јер је оружје, којим је починио убиство, посједовао без дозволе.

”Након потврђивања оптужнице, поступајућа тужитељка предложила продужење притвора оптуженом. Тужилаштво је за главни претрес предложило саслушање 12 свједока, осам вјештака и извођење више од 80 материјалних доказа”, наводе у КТ Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера