Pretres i u Višegradu

Sveštenik osumnjičen za šverc oružja službovao na području Rogatice

  • 04.07.2019. 15:04

Sveštenik Bojan Glišić iz Rogatice, koji je uhapšen zbog sumnje da se bavio nedozvoljenim prometom oružja i eksplozivnih materija službovao je u Borikama na području Rogatice, a ne u Višegradu, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Obe crkve pripadaju Mitropoliji Dabrobosanskoj, a sveštenik Glišić ranije službovao u Zenici.  Prema  saznanjima Glasa Srpske  bio je jedini sveštenik u Borikama.

Glišić je uhapšen  u akciji “Lotike”, a tokom prilikom pretresene su lokacije u Rogatici gdje službovao kao i u Višegradu, gdje mu prema saznanjima, žive roditelji.

U crkvi u Višegradu nisu mogli da govore o ovom slučaju jer kako su istakli on nije službovao kod njih.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslvoa Republike Srpske, ranije navodeći njegove inicijale, saopšteno da je tokom hapšenja Glišića zaplijenjeno oružje i eksploziv.

"Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmjerenog djelovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona",pojasnila je portoarpol MUP-a RS Mirna Miljanović.

Opeartivnu akciju kodnog naziva “Lotika” realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo usmjerenu na razbijanje kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstvima, kao i vatrenim oružjem.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм