Пресуда

Тешко пијан прегазио пјешака, осуђен на четири и по године затвора

Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Окружног суда у Добоју којом је Зоран Млађеновић (53) осуђен на четири и по године затвора јер је пијан са 2,7 g/kg алкохола у крви аутомобилом усмртио пјешака Ненада П. (61) ид Дервенте.

Млађеновић је оглашен кривим за угрожавање јавног саобраћаја, а осим казне затвора изречена му је и четворогодишња забрана управљања аутомобилом и одузимање возачке дозволе. Вријеме проведено у затвору неће се рачунати у ту забрану.

Несрећа се догодила 5. јануара 2019. године пола сата иза поноћи на путу Модран - Јоховац. Млађеновић је био за воланом ”опел корсе” и ишао је према Јоховцу. Био је у стању тешког пијанства са 2,7 g/kg алкохола у крви због чега је био неспособан за безбједну вожњу.

”Доласком у близину кућа у Модрану оптужени је налетио на пјешака Н.П. који се кретао десном страном коловоза. Ударио га је предњим средишњим дијелом поклопца мотора на удаљености од 70 центиметара од десне ивице коловоза. Од ударца, тијело пјешака је набачено на предње вјетробранско стакло возила, а након тога је пало на предњу страну аутомобила, а затим и на коловоз”, наводи се у пресуди Окружног суда у Добоју

Додаје се да је возилом потом предњим точковима прешло преко тијела пјешака и потом се зауставило.

”Тијело је горњом половином остало испод возила испод лијевог точка, услијед чега је Н.П. на мјесту преминуо од угушења због притиска на грудни кош и трбух”, наводи се у пресуди.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина