Потврђена оптужница

Трапави лопов с оба украдена аута имао незгоду

  • Извор: Независне
  • 21.04.2024. 12:32

Основни суд у Бијељини потврдио је оптужницу против Авде Гашија због више провала, крађа, тешких крађа и оштећења и одузимања туђе ствари, а оптужница против њега садржана је у чак 25 тачака.

Оптужени је проваљивао у куће и викендице из којих је крао све што му се нашло под руком: од хране, пића, од‌јеће, обуће, међутим чини се да му није ишло од руке јер је овај лопов у својим походима био поприлично неспретан и баксузан.

Тако је с оба аута која је украо имао незгоду, а неке од предмета које је украо изгубио је бјежећи.

Према оптужници Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, он је од 23. јула 2022. до 26. јула 2022. године у мјесту Амајлије у Бијељини опљачкао викендицу М.С. из Бијељине. Том приликом је у фрижидеру пронашао и узео алкохол и храну, а и из викендице П.Г. је украо пиће и храну.

Такође је опљачкао и викендицу В.П. из Амајлија, гд‌је је украо неколико комада лименки пива, а алкохол је крао и из викендице Ш.В. из Бијељине, гд‌је је циглом разбио и отворио прозор.

У истом викенд-насељу дошао је и до викендице Н.Р., али није успио провалити.

Овај лопов био је упоран па је 26. јуна око 2.28 у Бијељини прешао преко ограде у кругу предузећа, али је, по свему судећи, огладнио па је узео два јогурта, три килограма сира едамера, једну паризер саламу и отишао.

Седма тачка га терети да је од 19. до 22. октобра 2022. године у мјесту Попови прозор разбио циглом па након преметачине узео двије флаше ракије и чоколаду од 100 грама.

У том мјесту успут је опљачкао и викендицу Л.Б. из које је украо бежични звучник и даљински, причинивши власнику штету у износу од 600 КМ.

Терете га и да је 1. јануара 2023. године око 23 часа у Бијељини из дворишта куће Б.М. украо ауто мерцедес. Међутим, ствари су се искомпликовале јер је изазвао саобраћајну незгоду, ударивши у камен, а ауто зауставио у другој улици. Изашао је па га поново покушао упалити, али је видио полицију, од које је побјегао преко њиве, међутим сустигнут је и ухапшен.

Терете га и да је из предузећа у Бијељини украо два акумулатора које је натоварио на бицикл.

Међутим, ни ту није имао среће јер је пао са бицикла, након чега је оставио и бицикл и украдене акумулаторе и побјегао.

Једанаеста тачка оптужнице односи се на крађу женских патика и мушких кошуља и дуксева из пежоа, укупне вриједности 1.000 КМ. Али, овом неспретном лопову су током бјежања испале украдене патике, које је власник пронашао.

Такође је оптужен и да је 8. октобра 2022. у Бијељини из опела украо клавијатуру са кофером, али да је у току ноћи 23/24. децембра 2022. године у Бијељини дошао у "Агро тржни центар" и на трговинској радњи разбио стакло па украо електрични исправљач.

У току ноћи 14/15. јануара 2023. године у Бијељини ушао је у двориште куће па узео ФИАТ од К.Ж. и одвезао се у мјесто Црњелово. Међутим, у току вожње опет је изазвао саобраћајну незгоду, ударивши у саобраћајни знак, па је овај баксузни лопов ауто оставио на путу.

И у мјесту Дворови ушао је у кућу Ј.Д. те украо ствари вриједне 1.500 КМ.

Такође, у Међашима је обио кућу из које је узео једну кобасицу, једну саламу, двије флаше ракије и једну флашу шампањца.

У Великој Обарској из предузећа је украо ствари вриједне 10.000 КМ, а у Трњацима је из куће украо гасни пиштољ и флашу алкохола, која се овом неспретњаковићу разбила при одласку.

Исту ноћ је у Дворовима из стана украо новчаник у коме је било 50 КМ и лична карта С.С.

Такође је 28. априла 2023. године у мјесту Велика Обарска на ауту поло, власништво Ш.М., каменом разбио стакла, украо торбицу са новцем и мобилни телефон те га оштетио за 1.200.

Овог лопова је у Бијељини један и затекао у преметачини ствари по кући.

Такође је из куће Љ.З. из фрижидера узео више конзерви нарезака и паштета, пудинга и других намирница, неутврђену количину пића, а осим тога терете га и да је лани у Бијељини из предузећа украо ствари вриједне 3.300 КМ.

Предзадња тачка га терети да је 5. новембра 2023. године пролазећи поред куће Р.Р., који се у том моменту у дворишту играо с унуцима, примијетио да му је испао телефон, па је ускочио у двориште и украо му самсунг Ц9.

Посљедња тачка га терети да је у мјесту Нови Дворови провалио у викендицу и украо ракију.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм