Menadžer i direktor u pritvoru

Treće OJT - Izvući splav iz vode

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2023. 16:43

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, izdalo je naredbu izvlačenja "Fristajlera" iz rijeke Save.

"Dato je odobrenje da se splav izvuče iz vode. Za ostalo se pita Kapetanija", rekli su iz Trećeg OJT.

Podsjećamo, nakon saslušanja osumnjičenih povodom incidenta na "Fristajleru", tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju od 30 dana, što je V.D. i R.M. rješenjem suda i određeno. Osumnjičenom Lj.M. određena je mjera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa određenim licem i posjećivanja određenih mjesta.

Kako do naknade štete za goste "Fristajlera"

Kako Zakon o obligacionim odnosima nalaže, oni koji su se u trenutku potonuća našli na ovom splavu imaju pravo na naknadu materijalne i nematerijalne štete.

Advokat Vojislav Vujović kaže da bi se pravo na naknadu materijalne štete ogledalo prevashodno u pravu da im se vrati novac na ime plaćene karte, kao i da im se naknadi šteta za uništenu odjeću i obuću.

"Što se tiče naknade nematerijalne štete, ona bi se ostvarivala za pretrpljeni strah, kao i za pretrpljene fizičke bolove ukoliko je neko lice zadobilo neku fizičku povredu", dodaje Vujović. 

Ovo pravo mogu da ostvare u sudskom postupku - tužbom, koja, kako kažu stručnjaci, može da potraje nekoliko godina.

Ukoliko istraga potvrdi da je na splavu bilo znatno više ljudi nego što je dozvoljeno, štetu će snositi vlasnik.

"Gosti splava dužni su da dokažu svoje tvrdnje, odnosno, dužni su da dokažu da su zaista te noći bili na splavu i da dokažu gdje su tačno i šta su tačno ostavili u garderobi, gdje su se tačno nalazili na splavu, gdje su sjedili, a ako su doživjeli neke fizičke povrede dužni su da dostave i ljekarski izvještaj", objašnjava Vujović.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.