Хрватска

Троје мртвих у језивој несрећи, чак 12 повријеђених

  • Извор: Агенције
  • 06.01.2024. 08:53

У тешкој саобраћајној несрећи у ноћи са петка на суботу на ауто-путу А1 недалеко од Карловца, у којој је учествовало више возила, погинуле су три особе.

Како преноси "КАпортал", тешка несрећа догодила се ноћас око 1.40 сати на ауто-путу А1 послије тунела Свети Марко код Карловца у смјеру југа.

Полиција је саопштила да је у саобраћајној несрећи учествовало више возила те да су три особе смртно страдале.

Портал преноси, позивајући се на карловачки Завод за хитну медицину, да је у несрећи 12 људи повријеђено.

Директор карловачког Завода Перице Вуцелића за "КАпортал" је рекао да је у спашавању страдалих учествовало шест тимова из Карловачке жупаније и један из Приморско-горанске. Међу пацијентима је било и дјеце, шест их је збринуто у Општој болници Карловац, три у КБЦ Ријека, двоје у ОБ Огулин и један у КБЦ Загреб.


Од данас забране у саобраћају на подручју Српске

Од данас забране у саобраћају на подручју Српске

ХАК је јавио да је због несреће на А1 између чворова Карловац и Новиград саобраћај прекинут у смјеру југа, те да се вози обилазно државним цестама.

"Јутарњи лист" пише да су се сударили комби мађарских регистарских ознака и путнички аутомобил ријечких регистарских ознака.

"Дана 06.01.2024. године око 01.40 сати на ауто-путу А-1, смјер југ, послије тунела Свети Марко дошло је до несреће у којој је учествовало више возила, те су три особе смртно страдале. Саобраћај ауто-путем на том дијелу је затворен, те ће бити преусмјерен. Слиједи увиђај", јавили су из полиције.

Теренац мицубиши се приликом несреће распао на два дијела, одвозе га двије приколице вучне службе. Комби и аутомобил шаран су одвучени са мјеста несреће, а ради се о возилима која су налетјела на крхотине судара.

Према незваничним информацијама које сазнаје "Јутарњи лист", мицубиши мађарских ознака се кретао у правцу Загреба из смјера југа. Прије тунела Свети Марко је изгубио контролу над возилом и прешао преко банкине у смјер ауто-пута који иде према југу. Ту је дошло до директног налета возила алфа ромео ријечких ознака.

Мицубиши је, незванично сазнаје "Јутарњи лист", највјероватније превозио мигранте јер је у возилу са седам сједала (5+2) било чак 12 особа, тј. возач и 11 путника. Сви они су након судара поиспадали из возила. Возач је на мјесту смртно страдао а путници су задобили повреде.


Зашто се припрема чесница за Божић

Зашто се припрема чесница за Божић

У возилу Алфа Ромео ријечких ознака наводно су смртно страдали супружници. Дијете које је било с њима у ауту наводно је задобило повреде.

На самом мјесту несреће интервенисало је седам тимова Хитне медицинске службе, шест из Карловачке жупаније, један из Приморско-горанске. Шест пацијената су збринули у Општој болници Карловац, три су у КБЦ Ријека, двије у болници у Огулину, а један у КБЦ-у Загреб, сазнаје Јутарњи у Заводу за хитну медицину.

ХАК је на својим страницама саопштио да је због несреће на ауто-путу А1 Загреб-Плоче-Караматићи прекинут саобраћај између чворова Карловац и Новиград у смјеру Дубровника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.