Prnjavor

Tužilaštvo predložilo pritvor za Petra Stanića

  • Извор: АТВ
  • 02.08.2021. 16:16

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka nakon ispitivanja osumnjičenog lica Stanić Petar, rođen 1952.godine, iz Prnjavora stavio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. KZ RS, Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. KZ RS i krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Osumnjičeni je dana 31.07.2021.godine, oko 16.55. časova, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor,  pucao iz vatrenog oružja-pištolja u namjeri da liši života  oštećenog M.S..Tom prilikom oštećeni je zadobio  tjelesnu povredu. 

Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje,  za koje nema oružni list odnosno,  dozvolu za držanje. 

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora   zbog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će  osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka  v. i g.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banja Luci. 

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.