Zloupotrebe u KCUS

Oglasila se SIPA: U Sarajevu uhapšene četiri osobe zbog zloupotrebe položaja

 • Izvor: Srna
 • 07.12.2022.14:08

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su četiri lica na području Sarajeva zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja, propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH, saopšteno je iz Sipe.

U okviru ove operativne akcije "Magnet" na pet lokacija na području Sarajeva izvršen je pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, a o njihovom daljem statusu odlučiće postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni sev sumnjiče za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo (KCUS) tokom 2011. i 2012. godine, rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajeva Azra Bavčić.

Federalni mediji objavilis u da su uhapšeni bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i radnica KCUS-a Muvedeta Čedić. 


 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.