U akciji "Vektor" uhapšeno devet osoba

  • 30.03.2021. 19:31

Gavro Janković, Mihajlo Domazet, Stefan Perišić, Miljan Sekulović, Dragan Dragičević, Bojan Gavrilović, Milan Mićević, Stefan Stojanović i Darko Čančar, kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni su u akciji “Vektor”. 

Za njih devetoricu se sumnja da su izvršili krivična djela “Prevara”, “Pranje novca” i “Iznuda”, i to sve putem društvenih mreža. 

“Način na koji su vršili krivična djela je da su od oktobra, kada je počela ova kriminalistička istraga, pa do danas, putem profila na društvenim mrežama, kao što su fejsbuk i instagram, reklamirali se na način da oni posjeduju informacije o dogovorenim sportskim mečevima i da, naravno, za određene novčane sume će ustupiti te rezultate”, kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Usluge su im plaćane elektronskim putem. Tako oštećenih ima širom Evrope. Takođe, uz prijetnje, osumnjičeni su vršili iznude s ciljem prinuđivanja oštećenih da uplaćuju dodatni novac. Pretresi su vršeni na 25 lokacija koje koristi 26 osoba na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva. 

“Nakon okončane akcije svih 26 lica zadržano je u policijskim upravama radi dalje kriminalističke obrade i za ona lica za koja se prikupi dovoljno materijalnih dokaza biće u toku sutrašnjeg dana predata Tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, kaže Srđan Vukanović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Protivpravna imovinska korist nastala vršenjem ovih krivičnih djela iznosi nekoliko stotina hiljada KM.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм