Stravična nesreća na putu Sarajevo-Pale

U automobilu koji je sletio u kanjon bile četiri radnice osnovne škole

  • 12.04.2019. 19:13

U automobilu koji je sletio u Miljacku bile su četiri osobe, prosvjetne radnice iz Sarajeva. To su nezvanični podaci, jer tijela zbog nepristupačnog terena još nisu izvađena iz kanjona. Paljanska vatrogasna služba prva je dobila poziv da je automobil sletio sa puta. Na teren je u rekordnom vremenu stigla ekipa vatrogasaca, ali osim tragova ništa konkretno nisu mogli vidjeti.

“Dole je to sve pod vodom, prilično je visok nivo rijeke u tom dijelu, postoji indicija da su tu dva što vire iz vode, da se tu može raditi o dva leša, ništa više,“ rekao je Njegoš Vukadin, starješina teritorijalne vatrogasne jedinice Pale.

Teren je odmah obezbjedila policija. U pomoć su stigle i Gorska služba spasavanja i Civilna zaštita Republike Srpske. Angažovane su jedinice za pomoć i zaštitu na vodi i pod vodom.

Na magistralnom putu Sarajevo-Pale saobraćaj se odvija otežano zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo više lica. Uzrok nesreće još uvijek se utvrđuje ali, zbog kiše koja pada, vjeruje se da je do slijetanja došlo zbog klizavog kolovoza. “

Kiša dodatno otežava rad specijalnih jedinica. Uz pomoć užadi i odgovarajućih alata angažovane jedinice pokušaće prije mraka da izvuku nastradale.