Trovanje u kod Olova

U bolnicu primljeno još jedno dijete

  • 24.08.2019. 12:29

Dječak koji je boravio u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova primljen je jutros u Klinički centar u Sarajevu sa simptomima trovanja hranom.

U bolnicama u Sarajevu i Istočnom Sarajevu već je smješteno 16 djece koja su boravila u centru "Ajdinovići", među njima su i četiri djevojčice iz Slovenije, dok je određen broj djece na kućnom liječenju. 

Djeca su boravila na pripremama u "Ajdinovićima", a sumnja su se otrovala hranom, ali još nema zvaničnih nalaza. 

"Inspekcija je uzela uzorke hrane i vode, kao i briseve sa radnih površina, opreme, pribora, ruku i odjeće zaposlenih u centru `Ajdinovići`", saopšteno je juče iz Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona. 

Prije dobijanja izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju uzoraka iz laboratorija, Inspekcija je preduzela zakonom propisane mjere, odnosno zabranila pripremu i posluživanje hrane i pića, te upotrebu vode u tom objektu. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм