Krenuo tući radnicu

U Derventi uhapšen Adnan Hasanbašić zbog razbojništva nad radnicom kladionice

  • Izvor: Srpskainfo.com
  • 13.01.2022.13:48

Policija u Derventi uhapsila je Adnana Hasanbašića (35) zbog sumnje da je učestvovao u brutalnom razbojništvu koje se dogodilo u ovom gradu nad radnicom kladionice.

Osumnjičeni razbojnik uhapšen je nakon zajedničke akcije PU Doboj i Odžak.

Hasanbašić se tereti da je učestvovao u razbojništvu koje se dogodilo 9. januara ove godine kada je sa za sada nepoznatim saučesnikom upao u kladionicu u Doboju i izvršio brutalno razbojništvo, teško povrijedivši radnicu.

Rezultati istrage

- Jedan od razbojnika ju je odmah krenuo tući i oborio ju je na pod. On je šakom udario u lice i izbio joj dva zuba. Drugi razbojnik je za to vreme izvadio sav novac iz kase, te su pobegli sa oko 3.000 maraka - izjavio je izvor Srpskainfo.

Prema prvim rezultatima istrage, sumnja se da su razbojnici krili u blizini i čekali da radnica ostane sama u kladionici.

- Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj i Policijske stanice Derventa, 11. januara 2022. godine, nakon dvodnevnog predanog rada preduzimajući niz operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji identifikovali su lice inicijala A.H. iz Odžaka, FBiH, za koje postoji osnov sumnje da je 9. januara 2022. godine, u jednoj sportskoj kladionici u Derventi izvršilo krivično djelo razbojništvo prilikom čega je radnici na veoma brutalan i nasilan način nanijelo teške tjelesne povrede - izjavila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Izvršen pretres

Na osnovu naredbe Općinskog suda Orašje i uz saradnju sa policijskim službenicima Policijske uprave Odžak izvršen je pretres na dvije lokacije u Odžaku koje koristi osumnjičeni.

Tokom pretresa pronađen je i oduzet gasni pištolj koji je Hasanbašić koristio tokom izvršenja krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade Hasanbašić je sproveden u Okružno javno tužilaštvo Doboj.

Kerkez je dodala da je u toku rad na identifikovanju i pronalasku drugog razbojnika, piše Srpskainfo.

Tagovi: