Прешево

У камиону пронађено 150 килограма марихуане

  • Извор: СРНА
  • 20.01.2024. 18:41

Полиција у Србији заплијенила је на граничном прелазу Прешево 150,8 килограма марихуане и ухапсила возача који је камионом превозио дрогу.

Марихуану су заплијенили припадници МУП-а Србије, Управе граничне полиције, у сарадњи са Управом царине и Полицијском управом у Врању, у склопу појачаних активности усмјерених на сузбијање свих облика прекограничног криминала.

У акцији је ухапшен мушкарац чији су иницијали З.Ј. (30) због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из МУП-а Србије.

Полиција је на граничном прелазу Прешево, на улазу у земљу, прегледом теретног возила којим је управљао осумњичени, у приколици пронашла 12 торби са марихуаном.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем тужилаштву у Врању.

Ово је данас друга велика пљенидба марихуане у Србији, убрзо након акције на граничном прелазу Градина у којој је заплијењено 135 килограма ове дроге. 

Тим поводом министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић поручио је да су ове акције најбољи показатељ одлучног рада српске полиције која је успјешно пресјекла ланац кријумчарења наркотика и тако спријечила даљу продају дроге.

"Запљена више од 285 килограма марихуане одличан је резултат наше граничне полиције и доказ њеног преданог и истрајног рада у борби против трговине наркотицима. Ове заплене су резултат појачаних активности полицијских службеника Управе граничне полиције на сузбијању прекограничног криминала и уједно показатељ бескомпромисне борбе наше полиције против нарко-дилера", навео је Гашић.

Он је честитао припадницима Управе граничне полиције на одлично обављеном послу.


(Фото: Заплијењена марихуана у Градини/МУП Србије)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.