Viši sud u Beogradu

U podrumu mu nađena droga i cigarete, penzioner (75) oslobođen krivice

  • Извор: Телеграф
  • 17.05.2023. 12:11

Presudom Višeg suda u Beogradu, Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, penzioner iz Niša Živorad Vukić (75) oslobođen je optužbe za krijumčarenje narkotika i cigareta i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Vukić je uhapšen u velikoj policijskoj akciji decembra 2020. godine nakon što je pretresom njegovog podruma u dvorištu porodične kuće u Proseku policija pronašla čak 220 kilograma marihuane, dva pištolja sa prigušivačima i 850 paklica cigareta.

Živorad na saslušanju nije negirao da su droga, cigarete i pištolji pronđeni u podrumu, ali je isticao da ništa od toga "nije njegovo“ i da je podrum dao majstorima koji su asfaltirali ulicu nedaleko od njegove kuće. On se takođe pravdao da nije znao šta su majstori tamo ostavljali, jer je u selo rijetko odlazio pošto živi u Nišu, a i podrum je na drugoj strani njegovog dvorišta i u njega se ulazi direktno sa ulice.

U presudi Višeg suda u Beogradu navedeno je da tokom sudskog postupka nije pribavljen bilo koji dokaz koji tereti Vukića i koji ukazuje na njegovu umiješanost u poslove sa drogom i cigaretama. Njegovo ime, kako je navedeno u presudi, nikada nije spomenuto u telefonskim razgovorima A.N. (49) iz Bujanovca, i Mladenovčana M.J. (52) iz i M.P. (51), koji su uhapšeni u policijskoj akciji u kojoj su narkotici, cigarete i pištolji pronađeni u podrumu u Proseku.

Skandal: Fudbaler sramno isprozivao Đokovića samo zbog toga što je sjedio pored Ševčenka

Skandal: Fudbaler sramno isprozivao Đokovića samo zbog toga što je sjedio pored Ševčenka

Istom presudom kojom je Vukić oslobođen krivice, A.N. je osuđen na kaznu zatvora od dvije godine za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, dok je M.J. osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Okrivljeni M.P. osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana i 20.000 dinara, za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tokom sudskog procesa je utvrđeno da je 85 boksova sa 850 paklica cigareta marke "King“ bez akciznih markica u podrumu u Proseku skrivao Bujanovčanin A.N.

Mladenovčanin M.J. osuđen je na zatvorsku kaznu jer je vozilo koje je pozajmio od prijatelja, pošto je navodno htio da ga provoza prije nego što ga kupi, predao svom saradniku J.B. kako bi iz podruma u Proseku prevezli 47 paketa kanabisa ukupne težine skoro 55 kilograma. Policija je automobil pretresla na naplantoj rampi kod Velike Plane i drogu pronašla sakrivenu u gepeku.

Pogledajte kako izgledaju poplavljena područja

Pogledajte kako izgledaju poplavljena područja

Takođe Mladenovčanin M.P. osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana i novčanu kaznu od 20.000 dinara za skrivanje oružja i municije, a policija je pretresom njegove kuće pronašla sakrivena četiri metka i tri lovačka patrona.

Stanovnici Proseka, malog sela na ulazu u Sićevaku klisuru, su nakon što je afera objelodanjena bili zaprepašćeni Vukićevim hapšenjem i rekli da nije umiješan ni u kakve "kriminalne poslove“.

"Nema on veze sa tim, milion posto. Radio je u Elektronskoj industriji do penzije i nije se kriminalom bavio nikad, niti je sposoban za to. On je prodao sve što je imao, a imao je dosta, bio je iz imućne porodice, otac mu je bio bogat, imali su veliko imanje. Kuburio je uvijek sa nemaštinom. Ne bi prodavao imovinu da se bavi kriminalom", ispričao je jedan od mještana.

Mještani su takođe kazali da je Vukić "nagrabusio“ zbog svoje dobrote, pošto je htio da izađe u susret komšijama koji su betonirali ulicu i on im je omogućio da ulaze u podrum, da ostavljaju cement, alate, mašine i druge stvari, a potom nije provjeravao šta se u toj prostoriji skriva.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?