ГП Орашје

У приколицама камиона затечено 38 миграната

Гранична полиција БиХ спријечила је кријумчарење 38 миграната, који су затечени у приколицама два камиона на граничном прелазу у Орашју!

Гранична полиција БиХ спријечила је кријумчарење 38 миграната, који су затечени у приколицама два камиона на граничном прелазу у Орашју!

У ГП БиХ наводе да су мигранти откривени током појачаних активности на спречавању незаконитих миграција, током граничне контроле.

”На граничном прелазу Орашје контролисано је теретно вучно возило ”ивеко” са полуприколицом, бх. регистарских ознака, којим је управљао Н. Ч. држављанин БиХ. Приликом прегледа товарног простора, пронађено је 13 држављана Кине и седам држављана Турске. На истом приелазу контролисано је теретно вучно возило ”ман” са полуприколицом, којим је управљао Б.С., држављанин БиХ и Србије. Приликом прегледа товарног простора, пронађено је 18 држављана Кине”, саопштила је Гранична полиција БиХ.

Додају да су возачи ухапшени због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи. О свему је обавијештено Тужилаштво БиХ, а кријумчарене особе су предате Служби за послове са странцима на даљње поступање. Активности на предмету се настављају.

”Гранична полиција ће наставити с појачаним активностима на сузбијању незаконитих миграција, улажући све расположиве ресурсе за заштиту државне границе”, наводе у ГП БиХ.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином