Џенис КАдрић

У Сарајеву ухапшен Титов тјелохранитељ

  • Извор: Аваз
  • 22.12.2023. 12:40

Бивши припадник ФУП-а Џенис Кадрић, тјелохранитељ Едина Гачанина Тита, ухапшен је синоћ на Аеродрому Сарајево, сазнаје портал “Аваза”.

За њим је раније била расписана потрага због насилничког понашања.

Ухапшен је по повратку из Дубаија, а привели су га припадници Граничне полиције. За њим је потрагу расписао МУП КС у чију надлежност је предат.

Кадрић је и у августу 2022. године био хапшен, али је убрзо пуштен на слободу.

Един Гачанин Тито, којег је Кадрић чувао, подсјећамо, склопио је споразум с Тужилаштвом у Холандији.

Пресуда се односи на увоз двије пошиљке кокаина 2020. године у укупном износу од више од 2.400 килограма преко лука Ротердам и Хамбург и увоз хемикалија за производњу кристалног мета.


Изашао из аута и почео да удара жену, други возачи истрчали и претукли њега

Изашао из аута и почео да удара жену, други возачи истрчали и претукли њега

За Гачанина се пише да је руководио транспортом кокаина у Европу из Перуа, посебно од 2006. надаље. ДЕА је 2017. о Гачанину изнијела информације и окарактерисала да је вођа “Тито и Дино картела”, тзв. “супер картела” који је дјеловао из Дубаија и који је сарађивао с ирским кланом Кинахан, италијанским Рафаеле Империалеом и Ридојаном Тагијем.

Гачанин је ухапшен у Дубаију прошле године, као и десетине других осумњичених. Холандија је тада затражила његово изручење, наводи НРЦ јер је, на основу порука на кодираним апликацијама које је дешифровала полиција, он осумњичен за умијешаност у увоз двију пошиљки кокаина и пошиљке хемикалија за производњу кристалног мета, за који је сада осуђен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: