Бихаћ

У судару аутомобила и мотоцикла погинуо пјешак (32), повријеђено троје

  • 09.04.2024. 12:55

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила синоћ нешто прије 23 сата у центру Бихаћа, на раскршћу двије градске улице, смртно је страдао М.О. (28), двије особе су задобиле тешке тјелесне повреде, а једно лакше.

Како се незванично сазнаје, у несрећи је изгубио Мирхад Османкић, младић из Бихаћа.

Према информацијама из полиције до несреће је дошло када су се сударили мотоцикл на којем су се возила двојица деветнаестогодишњака и “голф 6” БиХ регистарских таблица, за чијим воланом се налазио двадесетседмогодишњак из Бихаћа.

Према изјавама очевидаца мотоцикл се великом брзином забио у аутомобил, а усљед силине пада двојица деветнаестогодишњака су претрпјела тешке тјелесне повреде и хоспитализовани су у Кантоналној болници у Бихаћу.

Приликом несреће, мотоцикл се усљед снажног судара одбио и инерцијом наставио своје кретање, те је покосио пјешака Османкића који се кретао тротоаром, а још један пролазник је лакше повријеђен. Том приликом несретном младићу су нанесене тешке тјелесне повреде од којих је након несреће убрзо преминуо, пишу Независне новине.

"На лице мјеста, изашли су и припадници полиције и хитне помоћи. Након тога је и криминалистичка полиција, заједно са дежурним тужиоцем Кантоналног тужилаштва у Бихаћу, обавила увиђај. На лице мјеста изашао је и саобраћајни вјештак, тако да се у овом моменту прикупљају трагови и докази, односно раде потребна вјештачења, да би се утврдио стварни разлог ове саобраћајне несреће, а све с циљем провођења истражних радњи тешког кривичног дјела, против сигурности јавног саобраћаја“, рекао је Але Шиљдедић, портпарол МУП УСК.

Из полиције су још једном апеловали на све учеснике у саобраћају да поштују прописе и правила, те прилагоде брзину условима и стању на путевима.

Пратите нас и путем Вибера