"Хијена"

У великој акцији СИПА-е ухапшене четири особе

  • Извор: АТВ
  • 09.02.2024. 16:43

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) у оквиру акције „Хијена“ ухапсили су четири особе и претресли три локације те пронашли око 130 грама кокаина.

Они су ухапшени у оквиру акције “Хијена”, у склопу које су обављени претреси на три локације.

Приликом претреса пронађено је 130 грама кокаина, дигитална вага за прецизно мјерење дроге, више мобилних телефона, рачунара и других електронских уређаја за похрањивање података, документација у вези куповине некретнина и други материјални докази.

Претреси су обављени по наредби Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Кантона Сарајево, Кантона зеничко-добојског и Федералном управом полиције, саопштено је из Сипе.

Ради се о предмету у којем полицијски службеници СИПА, у координацији са Тужилаштвом БиХ, већ дужи период раде на документовању ових кривичних дјела, а сазнања су добијена анализом крипто-заштићених апликација “Аном” и “Скај”.

У овом предмету остварена је сарадња са полицијским органима Шпаније и Шведске.

Ухапшене особе, које се терете за организовани криминал, након криминалистичке обраде и испитивања у службеним просторијама Сипе биће предата у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: