"ЗИП"

У великој акцији СИПА-е ухапшено 17 особа

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 16:02

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), на подручју Тузланског кантона, под надзором тужиоца из Одсјека за борбу против трговине људима и илегалних миграција, проводе активности лишења слободе и претреса објеката и возила у оквиру акције кодног имена "ЗИП".

Међународна акција

Активности су усмјерене према 17 пријављених особа, које су осумњичене за организовано и континуирано кријумчарење илегалних миграната с подручја Турске, према Хрватској и земљама ЕУ.

Према прикупљеним доказима, припадници ове организоване групе, помоћу својих припадника који се скривају на подручју Турске, проналазили су илегалне мигранте, који су након тога редовним летовима и авиолинијама долазили у БиХ, гд‌је су припадници организоване групе вршили њихов прихват, смјештај, као и припрему за њихово даље кријумчарење, најчешће у теретним моторним возилима, гд‌је би у камионима који возе робу на подручје Њемачке и ЕУ, остављали простор за смјештај миграната, који би на тај начин били транспортовани према ЕУ.

Велика полицијска акција у БиХ, девет ухапшених

Велика полицијска акција у БиХ, девет ухапшених

Претресена 4 транспорта

Сумња се да је на наведени начин ова група прокријумчарила велики број илегалних миграната.

Након полицијске обраде, осумњичени ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ, гд‌је ће поступајући тужилац, одлучити о приједлогу за одређивање мјера притвора или мјера забране, као и даљим корацима и активностима у истрази.

Партнерске институције и агенције у Хрватској, истовремено проводе активности на терену, усмјерене према осумњиченима који се налазе на територији Хрватске.

Борба против илегалних миграција један је од приоритета рада Тужилаштва БиХ и партнерских институција и агенција за проведбу закона, са скоро свакодневним активностима у овој области у свим крајевима БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.