Хапшење

У Зворнику ”пао” бјегунац са црвене Интерполове потјернице

Зворничка полиција ухапсила је Стефана Марковића (33) из Београда за којим је Интерпол у Србији расписао потјерницу због злоупотребе дрога.

Марковић је ухапшен у Каракају, а код себе је имао словеначке документе на друго име и презиме, као и 3,3 грама кокаина који су му одузети.

У ПУ Зворник наводе да је Марковић ухапшен синоћ у 22.10 часова.

”На основу оперативних сазнања да се лице с потјернице налази на подрујчју Зворника полицијски слижбеници су у Каракају зауставили и извршили контролу аутомобила ”пежо” и особа које су се у њему налазиле”, наводе у полицији.

Додају да је приликом легитимисања једна од тих особа полицајцу на увид дала лични документ са измијењеним идентитетом, а који је издат у Словенији.

”Накнадним провјерама је утврђено да се ради о С.М. за којим је расписана међународна црвена потјерница. Током даљег прегледа возила и лица, код пронађена је и одузета ПВЦ кесица са бијелим прашком налик кокаину”, наводе у ПУ Зворник.

Додају да је о свему обавијештен дежурни тужилац Окружној јавног тужилаштва у Бијељини који је наложио да се против С.М. достави извјештај за почињена кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога и неовлаштено кориштење личних података.

О хапшењу бјегунца обавијештен је и Суд БиХ. Након криминалистичке обраде Марковић је предат службеници судске полиције Суда БиХ ради даљег поступка екстрадиције. 


Пратите нас и путем Вибера