Alil Demiri

Ubio ribara i 4 dječaka: Tužilaštvo u Prištini oslobodilo uhapšenog po Interpolovoj potjernici

  • Извор: Агенције
  • 25.08.2023. 19:26

Alil Demiri, kojeg je juče uhapsila kosovska policija nakon međunarodne potjernice, pušten je na slobodu, saznaje Reporteri. Njegovo oslobađanje je potvrdio advokat Besnik Beriša.

“Nakon izvođenja dokaza odbrane i razjašnjavajućih argumenata iznijetih na ročištu na kojem je upućen zahtjev Tužilaštva za određivanje mjere pritvora, tužilac koji je zastupao prijedlog odustao je od zahtjeva, rekao je on.

Beriša je rekao da je Demirijevo pritvaranje i hapšenje izvršeno protivzakonito i da predstavlja kršenje njegovih zakonskih i ustavnih prava.

Prvobitno osuđen na doživotnu kaznu zatvora

“Alil Demiri je uhapšen i pritvoren protivpravno, na osnovu Interpolovog naloga za slučaj koji je već vodio naš sud. Kosovski sud je u obje instance već odlučio i odbio zahtjev vlasti za njegovo izručenje. On ne može biti izručen Sjevernoj Makedoniji i uvjeren sam da će se sutra vratiti porodici i prijateljima”, rekao je Beriša.

Preminuo i drugi mladić ranjen u pucnjavi

Preminuo i drugi mladić ranjen u pucnjavi

Demiri, koji je juče uhapšen na Kosovu i Metohije po potjernici Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, prvobitno je osuđen na doživotnu kaznu zatvora kao izvršilac ubistva četvorice dječaka i ribara, koje se dogodilo 12. aprila 2012. godine na Smilkovskom jezeru, blizu Skoplja.

Petostruko ubistvo aprila 2012. godine ozbiljno je uzdrmalo međuetničke odnose u Sjevernoj Makedoniji, jer je grupa Albanaca bez ikakvog povoda likvidirala petoricu Makedonaca.

Tragedija na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši, poginula jedna osoba

Tragedija na brzoj cesti Banjaluka-Laktaši, poginula jedna osoba

Demiri, Afrim i Agim Ismailović suđeni su na doživotnu robiju zbog terorizma, dok su Haki i Fevzi Aziri osuđeni na devet odnosno 15 godina zatvora zbog pomaganja. Sami Ljuta je, zbog nedostatka dokaza, oslobođen optužnice.

Demiri i Afrim Ismailović su prije suđenja pobjegli na KiM, gdje je u međuvremenu Demiri osuđen zbog držanja ilegalnog oružja.

Zbog petostrukog ubistva, makedonsko pravosuđe održalo je dva procesa nazvana “Monstrum”, prenosi Kosovo Onlajn.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм