Goražde

Ubio se Muriz Hadžiahmetović, osumnjičeni za ratni zločin

 • Izvor: avaz
 • 02.01.2023.13:16

Muriz Hadžiahmetović iz Goražda sinoć je izvršio samoubistvo.

Vijest o samoubistvu koja je obilježila prvi dan nove godine u Goraždu potvrdili su za "Avaz" u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde.

„Dežurnoj službi Policijske stanice Goražde u 20.25 sati prijavljen je nestanak jedne osobe inicijala H.M., koji je oko 16 sati napustio adresu stanovanja i uputio se u nepoznatom pravcu sa svojim putničkim motornim vozilom. Obavještene su sve patrole na terenu i oko 22.45 sati jedna od patrola obavijestila je da je u ulici 22. maj u blizini kampa Moto - kluba Goražde pronađeno beživotno tijelo“, kazao je za "Avaz" Mirsad Kamenica, šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku MUP-a BPK Goražde.

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije i mrtvozornik, koji su potvrdili identitet, te da svi tragovi ukazuju da se radi o samoubistvu počinjenom iz vatrenog oružja.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice bivših pripadnika takozvane Amije BiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPA provedenoj na području Goražda i Sarajeva 13. decembra prošle godine. Uhapšeni su zbog sumnje da su počinili ratni zločin, ali su odmah nakon hapšenja pušteni na slobodu.


 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Priča se

  Emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:30 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 22:15 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 23:00 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 23:10 Serija: Red Rock (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.