Požar ugašen

Udar groma zapalio kulu Starog grada u Velikoj Kladuši

  • 15.04.2023. 08:26

Drvena kupola na kuli Starog grada u Velikoj Kladuši u potpunosti je izgorjela u požaru koji je juče oko 16 sati zahvatio objekat. Iako su kladuški vatrogasci brzo reagovali i stigli na mjesto događaja, veliki plamen koji je zahvatio drvenu kupolu nije se mogao zaustaviti. Čak ni kiša koja je cijelo vrijeme padala nije spriječila požar.

Sve raspoložive snage Vatrogasne jedinice Velika Kladuša stavljene su u funkciju, a u pomoć su pristigli i vatrogasci iz Cazina, Vojnića i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pećigrad. Na terenu su bili i pripadnici policije, te službenici Elektrodistribucije.

Udar groma uslijed grmljavinskog nevremena najvjerovatnije je uzrok velikog požara na Starom gradu u Velikoj Kladuši.

Ljudskih žrtava, na sreću, nije bilo, dok je materijalna šteta velika.

Na mjestu događaja bio je i veliki broj građana koji su bespomoćno posmatrali kako vatra guta jedan od simbola Velike Kladuše. Uzrok požara utvrdiće se naknadno. 

(Foto/Vijest: Radio Velika Kladuša)

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм