PU Mrkonjić Grad

Uhapšena dvojica Šipovljana, bacali smeće iz auta, napali policajce

  • Извор: АТВ
  • 18.07.2022. 11:37

Šipovljani M.T. i B.P. uhapšeni su juče u ovoj opštini zbog napada na policijske službenike, odnosno narušavanja javnog reda i mira.

Naime, juče oko 09,30 časova, u Policijsku stanicu Šipovo prijavljeno je da lice M.T. iz Šipova upravljajući putničkim automobilom BMW u centru grada stvara buku i škripu, te izbacuje flaše iz vozila u pokretu. 

“Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su navedeno vozilo zatekli na parking prostoru u ulici V.P.Putnika u Šipovu u kojem se na mjestu suvozača nalazilo lice B.P. iz Šipova, a odmah po prilasku policijskih službenika vozilu je prišao i M.T. koji je po prijavi za vrijeme prekršaja upravljao vozilom i počeo da ih vrijeđa upućujući im pogrdne riječi. Osumnjičeni se oglušio na upozorenje policijskih službenika da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira i nastavio da ih vrijeđa, te je i fizički nasrnuo na njih nakon čega je lišen slobode. Ovom prilikom dva policijska službenika su od strane osumnjičenog M.T. zadobila lakše tjelesne povrede”, saopšteno je iz Policijske uprave Mrkonjić Grad.

Prilikom hapšenja vozača M.T., suvozač iz vozila B.P je prišao policijskim službenicima i ometao ih u hapšenju, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. On je potom pronađen i uhapšen, te mu je uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru RS. 

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nad osumnjičenim izvrši kriminalistička obrada, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri protiv osumnjičenog M.T. dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.


Тагови: