Akcija Modular

Uhapšene četiri osobe, pronađena droga

  • Извор: АТВ
  • 19.10.2022. 19:12

Četiri osobe uhapšene su u policijskoj akciji „Modular“. Nezvanično riječ je o Jelenku Tamburiću, Goranu Nikoliću, Kosti Simiću i Vaskrsiji Tošiću. Četvorka je pala zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvidnje i prometa opojnih droga.

Akcija je počela rano jutros, na teritroriji Prnjavora, Modriče i Banjaluke. Pretreseno je 6 lokacija koje su uhapšeni koristili. Pronađena je droga, oružje i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima.

"Policijski službenici su pronašli i oduzeli oko kilogram droge spid, manju količinu kokaina, marihuane, 100 kg rezanog duvana određenu količinu oružja i drugih predmeta koji potiču od izvrđenja krivičnog djela", kaže Mirna Miljanović, načelnik Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske.

Akciju su sproveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP- Srpske zajedno sa pripadnicima jedinice Žandarmerije Policijskih uprava Doboj I Banjaluka. Među uhapšenima ima lica koja su od ranije poznata policiji. I to kako saznajemo zbog trgovine narkoticima i falsifikovanja novca. 

"Svakako da među njima ima koje smo mi i ranije procesuirali vjerovatno će javnost u narednom periodu biti više informisana u narednom period", kaže Miljanović.

Aktivnosti se preduzimaju po naredbama Okružnog suda Doboj i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Uhapšena lice će nakon kriminalističke obrade biti sprovedeni u dobojsko tužilaštvo gdje će nakon  ispitivanja biti odlučeno da li će i protiv kojih lica biti zatražen pritvor.