Preprodavali u Banjaluci

Uhapšeni državljani BiH koji su krali bicikle po Austriji

  • 04.02.2019. 18:02

Policija u Austriji uhapsila je pripadnike jedne bande iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle, koji su kasnije preprodavani u Banjaluci, saopštila je policije savezne pokrajine Gornje Austrije, prenosi Index.

"Dvojica državljana BiH (19 i 24) su od ljeta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrijednosti od 162.000 eura", navodi se u saopštenju policije. 
 
Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine bicikala u Banjaluci, koji je robu preprodavao dalje. Kako navodi policija u saopštenju, prodavač je i naručilac robe. 

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na djelu i uhapšeni krajem prošle godine i otada se nalaze u istražnom zatvoru. Terete se za aktivnost organiziranog kriminala. 

Prema nalogu državnog tužilaštva u Stejru, prije nekoliko dana izvršen je pretres trgovine i skladišta u Banjaluci. Prilikom istrage pronađeni su bicikli, ali i mnoštvo dijelova koje je u trenutno nemoguće povezati s biciklima registrovanim u Austriji.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм